A: An Autopsy

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
Adman by day, music writer by night. Closet metalhead on weekends. You may find me weird, but that's just probably you.

I quit smoking and proud of it

Sunday, March 22, 2009

Sayang aku nak beritahu kau something ni

I rasa I lebih sayangkan Tuhan berbanding you. Sebab tu kita tak boleh bersama.



Bila aku dengar ayat tu dari mulut dia, aku tersentak. Dalam kepala aku fikir, takkan aku nak berterusan paksa. Tuhan tu!



Tu dulu.



Sekarang, aku fikir balik. Bullshit. Itu semua alasan yang sangat halus untuk kau get away. Dan kau gunakan nama Tuhan. Dan kau benci bila aku bersumpah dengan nama Tuhan yang aku sayangkan kau sepenuh hati. Dan there you go, kau pun guna nama Tuhan juga. Should have seen it. Bangsat saja alasan kamu. Dan nak aku percaya kat kamu lagi?Nein.



Dan probably sekarang kau sedang gembira bersama lelaki lain. Hey, kamu kan sayangkan Tuhan. Jangan bantah. Kamu buat semua ni atas nama Tuhan. Tuhan pasti rahmati kamu.



Aku tergelak. Macam drama. Tapi aku tak nampak semua ni masa tu. Alahai, apa lah dengan kata-kata kan. Lain kali boleh datang dan cakap maaf, aku tak maksudkan itu. Yeah, blablabla.




Terima kasih, aku tak percaya sesiapa pun sekarang. Not even you. Or you nor you. Dan semua ini perlahan-lahan menjadi dendam. No more I love you. End. Celaka. Bangsat. Aku pandang kau dengan sehina-hinanya. Carilah Tuhan kau, whatever your definition on God is.

4 comments:

Ami said...

Skang dah boleh gelak² ke belum ni? btw, lagu tu sedap

The A said...

haha.there,kan aku dah gelak tu.heh.

lagu mana?lagu kat page aku ni?thanks.fav aku.sepanjang masa.

Anonymous said...

mmg dia salah and dosa.
perhaps dia pun tgh kusut mase tu.
perhaps dia tak sampai hati nak terus terang nak kate yg dia dah tak syg kat kau.
perhaps dia mmg maksudkan sebahagian drpd ape yg dia cakap dalam conservation tu.
perhaps dia ade fikirkan perkare ni and rase bersalah kat kau.
but itu semua dah tak penting.
yg penting is mara ke hadapan.
dwelling in the same shit for so long dont bring any good.
someone out there is worthy of your trust.
jgn sbb silap sorg,org lain yg kena tanggung.

The A said...

this one freaked me out.honestly.

i dont know, the tone, the style reminds me of someone i know.do i know you,anon?

Related Posts with Thumbnails