A: An Autopsy

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
Adman by day, music writer by night. Closet metalhead on weekends. You may find me weird, but that's just probably you.

I quit smoking and proud of it

Wednesday, December 28, 2011

Saturday, December 24, 2011

Yes, and I said yes to that too. You mean I can only select one?That's preposterous!

I have received several offers at the moment. And I said yes to all. And it's not about marrying several women at once. It gives me a headache. Well um, maybe after I spend my 6th day of lepak marathon at KLCC I can finally make up my mind. Maybe.

Wednesday, December 21, 2011

Fuck off Wordless Wednesday!


Saturday, December 17, 2011

I want to start my 2012 with a bang.

I'm praying for better opportunity to come. Dear potential employer, I'm ready.

Friday, December 16, 2011

Teh O kaw

Prep malam tu Ucop rasa letih sangat. Berapa kali dah sejak prep malam mula pada 8.00 dia asyik tersengguk-sengguk di meja. Latihan Geografi entah ke mana pergi, bersepah-sepah tulisan tanda dia memang separuh sedar nak siapkan kerja. Ini semua training ragbi la tadi ni, keluh Ucop sambil lap muka bila Fawwaz tanya kenapa dia macam tak fokus.

Ucop cuba ke tandas, jalan terhuyung-hayang hampir melanggar meja Fazlin yang terletak dekat pintu. " Ei bongok tau kau ni, mata letak mana!" jeritan nada tinggi Fazlin menggegar gegendang telinga Ucop. Malas dah nak cakap maaf, dalam kepala Ucop dia nak basuh muka dan lepak kejap depan kolam Taman Sains. Penat gila sial, bebel Ucop sorang-sorang.

Ucop ambil keputusan untuk tidur saja kat meja sampai habis prep. Melampau betul ni. Nasib baik prep berbaki lagi setengah jam, jadi Cikgu Samsudin takkan meronda blok akademik untuk merotan budak-budak nakal tuang prep. Cukup masa Ucop kemas barang dan paksa diri pulang ke bilik. Dalam kepala dia hanya  nak tidur. Isyak ke mana, gosok gigi pun entah ke mana. Dia baru je nak melangkah tangga naik ke bilik tiba-tiba terdengar namanya dipanggil dengan nada paling biadab. Ah celaka, Arshad nak apa ni, bisik Ucop.

Arshad berdiri di balkoni memegang botol kosong. "Oi Ucop, tolong aku amik teh o kat dewan makan!" laung Arshad melayangkan sebuah botol kosong untuk disambut Ucop. Nama je tolong tapi lebih kepada arahan. Ingkar bererti Ucop akan tidur dengan perut yang senak. Ucop jadi sakit hati, sudahlah mengantuk lepas tu kena pegi isikan air untuk Arshad pulak. Babi! Maki Ucop bertalu-talu.

Dewan Makan masih penuh. Pelajar lelaki dan perempuan masih melepak menikmati milo panas (yang cair, mengikut standard mamak) bertemankan karipap kentang. Ucop tiada selera malam tu. Katil! Katil! Katil! Jeritan batin Ucop bergema dalam jiwa Ucop. Tangkas dia mengisi botol kosong dengan Teh o di tong minuman ketiga. Usai penuh botol, cepat-cepat Ucop melangkah keluar dari Dewan Makan. dan ambil shortcut untuk ke bilik Arshad. Apabila Ucop melintasi tandas tingkat bawah, akal jahat berbisik kepada Ucop.

'Abang, nah Teh O. Saya letak kat loker abang ye' lembut Ucop bersuara dengan pantas dia letak botol tu dan terus blah ke bilik dia, tersengih. Arshad tengah sibuk meniru kerja rumah Fizik bingkas bangun menuju ke loker dan mengelek botol Teh O ke birai katil. "Peh, layan sial minum teh sambil buat homework, eh aku tiru bukan buat sebenarnya' lantas mengekek gelak terhadap jenaka sendiri.

Ucop pun berderai gelak di biliknya sampai menekup bantal ke muka untuk cover ketawa dia yang tersedu-sedu macam badak beranak. Bodoh Arshad, rasa aku punya Teh O kencing! Sedap tak kahkah! Ucop membetulkan kedudukan penisnya lantas menarik selimut untuk tidur.

Wednesday, December 14, 2011

After the Party: AloudAsia Penang

Buih buih buih boobs buih.









Friday, December 9, 2011

I, hate.

Look I'm not gonna waste my time (and probably your precious time as well) scribbling down nonsensical rants now, since I don't feel like writing to be honest. I might end up writing a sick perverted joke that nobody will ever get, or bish anything that I hate at the moment. Is there anything I don't hate? I hate pretty much everything! From rude mamak restaurant, to snobbish LRT commuters, I probably hate your mum and your car as well, for no apparent reason. You know anything else I hate? My boss. What else? Yes, I hate driving. My mouth spits faster vulgar words than the speed of the car I drive. Yes I hate people who don't reply my IM. Talk to me you stuck up people! I hate slow Internet connection, because I hate to wait webpage to load. No I'm not done. I hate the fact I always end up being used most of the time and when I retaliated with harsh reaction, I'll end up feeling guilty. I hate Malaysian street burger. They put too much mayo and sawce, later smudge my super awesome band shirt. I hate smelly people in LRT, they ruin my morning (or evening). Are you still here? I hate Imbiss Deli. Not that I hate the food, don;t get it wrong, I love the burgers and dongs! I hate the fact my hand smells sawce, condiments, meat after my meal at Imbiss because I end up putting my palms closely to my nostril and sniff em like nobody's business, sedap doh bau dia. I hate reading blogs by bishes with the likes of intanurulfateha or cikepal for instance, they are parasite to the society I wish they could simply vanish into thin air, one fine day. I hate interviewing beautiful celebrities, their untainted beauty distracts me from performing my assignment, I still love Jojo Struys btw. I hate being around beautiful and rich people, I wish to  rip their expensive clothes off from their surgically enhanced body. I hate the fact I never get to slim down. I hate I have to replace my black Converse sneakers every 8 months. I hate my compulsive online buying disorder, well not really disorder. I tend to buy and later regret but flaunt my stuff as if I have lotsa money left in the bank.Damn you Internet. I hate when I eat using my hand, I have to walk to the sink situated somewhere only God knows, only to have my hand washed!Some more I have to repeat when I finished eating! I hate waking up from sleep way too early from usual. I end up standing up at the balcony, smoking cigs while get my brain to think something, preferably related with Fight Club. I hate to walk out of the house only to turn back half way because I forgot my ID and ATM card. I hate it when people shouts and vents their anger through the phone. Either I get stutter or disconnect the call. I hate the fact I haven't living a normal 9-5 for the last 4 months. I hate the fact this year is probably the lowest oint in my life but filled with interesting experience. 

You still reading? You just wasted 8 minutes of your life reading my nonsensical rants. As for me, a splendid idea just crossed my mind while writing this, so I guess it's not a loss at all spending few minutes typing typity type craps and shits. Ta!

Thursday, November 24, 2011

We are about to sail to Dreamland. Wash your feet first, gentleman.

When I was a little boy, I always went to sleep in fear. 20 ++ years later, I still sleep in fear. Guess some things are meant to last forever. And I'm very very upset.

Sunday, November 20, 2011

We bang it hard, real hard.

Ini.... infectious. Met DJ Blink the other day and told him personally I dig Rave. The look on his face was priceless yao. To have such statement coming out from the mouth of a metalhead, that would be very, very peculiar I guess.

Saturday, November 19, 2011

Sentimen anti-Budin

Ucop memang tak puas hati dengan Budin, supervisor Dewan Makan. Lelaki keding laksana penagih dadah tu seringkali maki penghuni hostel tanpa sebab bila tiba waktu makan. Sebenarnya bukan Ucop sorang rasa camtu. Sentimen anti-Budin memang dikongsi seluruh pelusuk asrama. Ucop pernah dengar pelajar form 4 merancang nak bakar Dewan Makan, tapi biasalah cakap orang masa hormon tengah naik mana boleh percaya sangat.

Hari tu hari Rabu, makan malam selalunya disajikan ayam masak merah dengan sayur kubis masak lemak. Lepas selesai solat Maghrib berjemaah, seluruh penghuni berpusu-pusu menuju ke Dewan Makan untuk makan malam sebelum menjalani prep malam. Macam biasalah tunggu semua dah duduk, baru Mazli si ketua surau bacakan doa makan. Tak semena-mena Budin mula balik perangai dia. Terjerit sana-sini entah kenapa. Nak kata budak-budak riot takde jugak. Ucop malas nak layan jadi dia tenung aje lauk ayam masak merah tu dengan berselera. Fawwaz kat sebelah dia dah mula cuit-cuit sikit ayam. Si gemuk ni mana reti sabar, getus hati Ucop.

"Weh Ucop, kau rasa mana satu lauk aku patut habiskan dulu ah?" tanya Fawwaz sambil hisap jari-jarinya yang comot disaluti kuah ayam masak merah. Ucop malas nak layan perangai Fawwaz, baru aje bukak mulut nak jawab apabila tiba-tiba elektrik terpadam.

Jeritan gadis-gadis bergema. Itu Ucop dah biasa dengar. Tapi yang dia tak biasa dengar adalah bunyi benda lembik menghentam tempat keras bertalu-talu. Kepishhkk!Kepekkk!Splattt!Bhishkkk!Blerppp! Ucop cuak jugak kalau tiba-tiba ada orang main tikam-tikam dalam gelap ni. Kang jadi kes polis Ucop malas nak terlibat. Fawwaz, dah memang dasar penakut awal-awal dah pegang lengan Ucop.

Tanggg! Bunyi pelantik kotak fius utama terpasang semula. Dewan Makan kembali terang. Kat tengah-tengah Dewan Makan, Budin berdiri tegak. Diam laksana patung. Seluruh badan Budin dihujani pisang lenyek, cebisan tembikai, dua tiga ketul potongan ayam melekat kat bahu, juraian kobis menitis dari rambut Budin dan baju serta seluar Budin basah dengan kuah ayam masak merah. Seluruh isi Dewan Makan bergegar dengan gelak. Nampaknya Budin dah terima akibatnya. Masalahnya, siapa punya kerja? Mesti dalam gelap tadi ada kutu yang buat kerja keji ni.

Esoknya, Budin terus letak jawatan dan balik kampung.

Wednesday, November 16, 2011

Satu perkara anda patut tahu

Celebrity crush kadang-kala buat kamu kembali ke bumi nyata untuk berusaha jadi lebih kacak dan berperut leper. Celebrity crush ya, twitter crush boleh pergi jahanam.


Siapa dia anda bertanya? Saya reveal dalam siri akan datang. Sehingga itu salam manis dan sayang dari saya.

Yang dahagakan sekelumit kasih dan secubit sayang,
Abang A


Tuesday, November 15, 2011

Nasik tambah semangkuk!


 Akhir kalam, sila trim off some fat.

Saturday, November 12, 2011

Milik siapakah jejaka ini

Ini pagi memang nyaman. Kena pulak hujan mengguyur turun macam air mata gadis baru break-up. Gua tarik selimut sampai ke dagu dan sengih kepuasan. Tidur memang nikmat terhebat (setaraf berak dan makan).

Kemudian gua rasakan bagaikan ada satu sensasi yang menyerbu di bahagian celah kangkang. Jahanam, kalau biar boleh basah tilam! Gua paksa diri bangun dan ke tandas. Kain diselak, kepala didongak dan Hoover Dam bagaikan meletup.

Gua selak rambut, tenyeh mata dan hela nafas sebelum melihat wajah gua di cermin. Wajah separa kacak dan maskulin sebelum ni dah takde, yang tertera hanyalah...eh,macam serigala akuan. Patutlah ramai orang mengadu gua dah macam mamat Twilight. Whatever okay? Gua lupa nak shave.

Saturday, November 5, 2011

5 sebab untuk dengar Anuar Zain


- Sebab lagu dia tak puja setan dan berpijak pada bumi nyata (takde cerita menunggang naga dan selamatkan puteri)
- Sebab suara dia sedap ihikz
- Sebab lagu-lagu dia kuntum
- Makcik-makcik aprove dia kalau propose untuk majlis makan malam
- Chicks dig sensitive guy yang dengar Anuar Zain

Friday, November 4, 2011

Hihikz

Tiba-tiba datang mood pasang Aku Cinta Padamu padahal takde pun rasa nak berkuntum. Eh by the way, hari tu dapat kasut sepasang masa press conference. Nice eh. Ok tu jewwwwwwww.






Eh headphone Sennheiser ni dah sebulan, diorang tak nak collect balik ke?

Saturday, October 29, 2011

Keputusan penting demi masa depan

Ucop masih tak boleh terima hakikat yang baru berlaku 30 minit tadi. Dada Ucop rasa nak meletup. Dia berlari ke tandas dan mengurung diri sorang-sorang. Babi! Maki ucop sendiri. Ucop rasa takut. Macam nak nangis. Tiba-tiba entah macam mana dia termonolog pulak dalam kubikel jamban duduk tu.

"Apa kau nak dari aku ha? Aku cuma nak hidup dengan tenang! Aku datang sekolah ni nak belajar, bukan untuk benda lain! Jangan cuba nak buat aku terpesong. Ini semua godaan syaitan! Setan! Jawab la sial!" sebelum disambut dengan simbahan air dari kubikel sebelah. "Pukimak, dalam jamban pun nak buat perangai, bodoh!" jeritan kedengaran dari kubikel sebelah disusuli bunyi zip ditarik kuat. Ucop terdiam. Lepas itu dia kuatkan semangat dan keluar dari kubikel tu dan keluar tandas dan menuju ke suatu destinasi.

Ucop berkali-kali ingatkan diri dia yang keputusan ni sangat penting untk masa depan dia. Dia mesti laksanakan jugak. Ucop berhenti di kolam Taman Sains yang nyata berkeladak dengan lumut. Ucop tarik nafas dalam-dalam "Saya tak nak jadi adik angkat akak sebab saya kena tumpukan perhatian kat pelajaran. Ni semua buang masa." Lega jugak akhirnya. Senior perempuan form 4 overweight yang mendengar kata-kata Ucop, antara lain hobinya kumpul adik angkat terus berubah muka, lantas berlari pulang ke hostel dengan air mata bercucuran. Hari ini, satu lagi insan di sekolah tu terselamat dari menjadi mangsa trend adik/akak angkat. Syukur.


Sunday, October 23, 2011

Tragedi Bilik Basuh

Malam tu, malam Sabtu. Prep malam memang tiada di hujung minggu. Kebanyakan pelajar menjalani aktiviti bebas selepas waktu Isyak tak kiralah membasuh baju ke, diskusi keagamaan di belakang surau, melahap nasi goreng di kantin (hanya berharga 70 sen, lazat!), termasuk berlari-lari bebas memanjat pagar menuju kebebasan dunia luar (juga dikenali sebagai fly). Ucop, hanyalah berusia 14 tahun waktu itu, yang dia tahu hanya belajar, belajar dan belajar. Tiada istilah serong dari tujuan asal dia datang ke sekolah berasrama penuh tu sekalipun di hujung tahun yang sama dia mula mengenali nikmat fly ke cyber cafe untuk bermain CS dan menonton porno.

Ucop selepas waktu Isyak, bersiap-siap turun ke kampus akademik dengan berpakaian baju Melayu dan berseluar slack beserta kopiah putih. Niatnya cuma satu, tugasan sains Cikgu Mazwin mesti disiapkan malam tu jugak beserta membuat latihan Matematik, sebab ujian bulanan terbaru dia hampir terjerumus ke gred C. Ucop malu. Ucop mesti tebus kembali maruahnya. Dia nak menyaingi Sarah, budak pandai dalam kelas beliau. Mana tahu Sarah mula bagi perhatian kat dia pulak, bonus okay!

"Coppp! Pegi mana?" jerit sekumpulan budak berpakaian sukan kepada Ucop yang tengah menuruni tangga tonggek (dikenali dengan nama sebegitu kerana kadar kecuramannya menjadikan sesiapa yang menaiki dan menuruni sedikit menongkat punggung, justeru tonggek). Ucop berpusing menghadap suara tersebut, "Ahh abang Khalid, abang Fariz, abang Acap, saya nak pergi kelas buat kerja sekolah la" sambil menguntum senyuman kepada kumpulan pelajar senior tingkatan 4 itu. "Ala Ucop jom lah main badminton seround dua, karang-karang buatlah kerja tu" tukas Fariz yang juga dikenali sebagai Wok, lantaran nama neneknya yang aneh lantas menjadi bahan cercaan kawan-kawan sebaya. 'Sori la bang, next week boleh? Kerja banyak sangat lah", tolak Ucop dengan sopan. Silap gaya boleh kena settle kalau tone suara macam biadap. Di sini, semuanya kena hormat. Jangan nak tunjuk hardcore, kelak memang selalu kena hukum, walaupun tak beri salam.

Kelas kosong, barangkali ramai yang pergi menonton filem bootleg di bilik Telesidang di bawah. Malam tu Cikgu Rahmat tayang filem The Crow, pakai VCD cinema copy lepas itu mengenakan bayaran RM2, jadi mungkin ramai yang berhimpit tengok dekat bilik tu. Ucop duduk dan membuka buku latihan dan mula menulis.Sains tingkatan dua sangat memberi tekanan. Ucop selalu berangan untuk cepat-cepat naik tingkatan tiga supaya dia boleh terus belajar tentang bab 1 Sains tingkatan tiga. Terlalu banyak misteri yang mengelilingi chapter tu, kena pula diajar oleh Puan Zaleha yang berdada besar dan seksi..."Ucop!" lamunannya mati dengan tiba-tiba oleh jeritan Fawwaz. "Apa?" pendek balasan Ucop, marah sebab fantasinya melayang tak pasal-pasal. "Abang Acad panggil kau, katanya ada menda penting", beritahu Fawwaz sambil membetulkan cermin matanya. Ucop mengeluh, ni mesti tak suruh ambik air kat water cooler, mesti suruh buatkan homework fizik. Dia tau sangat perangai pemalas si Arshad tu.

"Kau cakap la dengan dia aku ada kerja la" balas Ucop lepas lama berfikir. Fawwaz jadi sikit baran, nak relay mesej ke sana sini bukan kerja yang seronok! Lagi pulak nak naik tangga tonggek tu, "Wei aku penat la nak ulang alik, kau naik la cakap sendiri" lantas terus berpusing keluar dari kelas. Babi! Maki Ucop dalam hati. Dengan hati yang berat dia mengemas barang dan menutup lampu serta kipas dan menuju semula ke hostel. Waktu minum malam dah hampir, Ucop agak mesti Arshad suruh dia ambil sepinggan kuih dengan sejag Milo. Lepas perlahan-lahan mengelak melalui zon larangan antara blok A dan B, Ucop akhirnya tiba di bilik Arshad.

"Abang panggil?" tegur Ucop. Arshad sedang baring di atas katil sambil mendengar walkman. Kelihatan cover kaset Cradle of Filth bertaburan di sebelahnya."Ucop, tolong aku okay?" bunyi macam meminta pertolongan tapi hakikatnya lebih kepada arahan. Ucop mendengus perlahan, "okay, apa dia?". Arshad menunjukkan sehelai uniform sekolah tergantung di tepi tingkap. Ucop faham dah, suruh basuhlah tu. "Nah tangkap!" Arshad lemparkan sebuku sabun basuh. Ucop letakkan buku dan tukar baju lantas menuju ke bilik membasuh. Dalam hatinya memaki hamun Arshad. Baju sehelai pun kau tak nak basuh! Pemalas! Sial! Badan penuh panau! Aku doakan kau fail SPM! Begitulah yang selalu didoakan oleh budak junior kalau dibuli oleh senior yang bad ass.

Bilik membasuh lengang. Hairan tapi mungkin semua pergi minum dekat dewan makan kot. Ucop mula membasahkan uniform Arshad yang berdaki dan masam tu. Sial ni tak reti bersihkan badan ke, tanya Ucop sorang-sorang. Baru saja dia nak tenyeh sabun dan mula memberus, satu idea jahat timbul. Ucop londehkan seluar dan terseringai puas. Lepas tu Ucop kasi kibas sikit lebih kurang terus bawak balik bilik Acad terus jemurkan kat tingkap. Arshad si bangang pulak sibuk layan Cradle of Filth dan tak peduli nak periksa baju dia tu.


Hari Isnin, waktu pengetua tengah berucap, Ucop usha Acad dekat line student form 5 sana. Kelihatan Acad asyik tergaru-garu tak tentu hala. Ucop senyum dan berkata dalam hati, beracun jugak kencing aku ni. Sejak daripada tu, Acad tak kacau lagi Ucop.


Thursday, October 20, 2011

True Metal shirts are always littered with spelling and grammatical error

Baju Eluveitie 'Kernunnos' dah sampai. Design depan lawa dengan api, kepala Ibex bagai. Kat belakang ada pulak ada macam Druid spell... sekali ada typo error! Fuck! Malu saya dibuatnya!


Monday, October 17, 2011

That's why we have level 1 button

I was getting into a lift when old lady gave me a snicker when she saw me hit the level 1 button.

"Level 1? Using a lift?"
"Yea, level 1, using a lift. How obvious is that" I gave a sarcastic remark, noticing she wants to make fun of me.
"Ahhh nothing, it's just you know, level 1 and you had to wait the lift.. tsk tsk"
"You know, god created Man, and Man created lift, and we make good use of it. I'm just being grateful and make good use of whatever that is created. Plus, the lift comes with level 1 button, so I just push and wait. Simple as that. I don't think you are that dumb to understand this. If you think you are trying to make me look lazy by not using stairs, too bad because I don't give a rat ass about it. Excuse me."
"Uh..mm"
I walked out of the lift, and the old hag must felt silly of attempting to troll a young, angry, emotionally unstable man.

Sunday, October 16, 2011

Ni apa gila conteng-conte..eee bulu!

Gua teringat satu print ads yang charmingly cute dengan subtle sexual undertone. Apa yang lu orang boleh cerita pasal bulu pubis tanpa exactly tunjuk private area seseorang individu (baca:wanita)? Susah eh? Agensi Neogama (peh dekat-dekat dengan senggama siol) membuktikan dengan hanya sedikit scribbling atas kertas lu boleh deliver sebuah idea dengan mantap. Kimak gua jeles betul la dengan sapa yang came up with the idea. Sial!

 Body copy: 31 years of Playboy in Brasil

Kredit: Ads of the World


Meow lapar la panda.

What the fuck girl? There's nothing cute calling yourself meow and your boyfriend panda! Shit, what a retarded generation we are breeding these days! I won't be surprised if in 10 years time lovers will address each other 'butthole' and 'hairy balls', because you know, it sounds very intimate and cute!

Friday, October 14, 2011

I can't hear you bitch!

*dials*

Hello, good afternoon! Can you direct me to the HR department?

Bzzhh Bkhhhh bghhkk

Excuse me I can't hear you, something is wrong with the line? Hello can you hear me?

Nbbhsghhj Bzzjkkl.

Uh what? Oh sorry wrong ear! You were saying?

HR department speaking. How may I help you sir?





Motherfucking right ear is such a pain the ass, I mean ear. 

In reality, I wait at one corner and cry

Bro when can  get my money?

Well I'm not sure la but I'm working on it.

Seriously I need it ASAP, I 'm kinda short of money right now and I have bills to pay

Yea I know but you have to wait.

Okay, then I guess you have to wait at the office lah today.

Wait where the fuck are going? What the fuck are you doing?

Thursday, October 6, 2011

I'd like to taste your meat

Tuesday, October 4, 2011

Riak

Best siot pakai headphone Adidas Originals by Sennheiser ni. Ok tu je nak cakap.


Saturday, October 1, 2011

Ehek ehek

I think I have extreme taste in music, because I listen to Kylie Minogue and Marduk at the same time. K tu aje, nak sambung menulis lagi, kalau saya engineer mesti saya dah tidur pada waktu ni.

Wednesday, September 28, 2011

Hari ni hang dekat Pavi pastu jumpa boy tu hensem sangatttttt

You know you are reading a 16 years old girl blog when:

-All entries are almost the same: boys, boys, boys
-Bitching about peers
-Re-defining the definition of being hot, and defending herself that she's not hot and will never be
-Emotional breakdown caused by break up of which occur every 5 days
-Occasional entries of BFF (despite the fact they are just online buddies, and never actually hang out together)
-A weekly report of weekend activities, usually involves bits of drama, bitching and of course, boys.

Now why an old fart like me wasted 10 minutes of my life reading stuff like this?

Sunday, September 25, 2011

ArTURD's Day

Dragon Red merupakan band nu-metal yang poser dan poyo, dan Taio Cruz berwajah macam lelaki gatal. Kesimpulannya Arthur's Day memang cibai. Gua takkan hadir lagi konsert anjuran syarikat arak bodoh macam Guinness. Aloud Asia on the other hand memang terbaik walaupun crowd tak ramai. Btw handphone gua dah jahanam masa kat Arthur's Day. Shit.Sepanjang waktu balik tu mulut gua bising cakap konsert Taio Cruz ni memang bangsat.

Thursday, September 22, 2011

__|__

I'm fucking Lou, who the fuck are you?

Back-up Copywriter.

Smart.

Friday, September 16, 2011

Hai,amik la tempat duduk saya

Gua dihantui rasa bersalah. Gua rasa gua gagal membuat tindakan betul. Gua rasa gua gagal jadi contoh yang baik kepada anak-anak muda. Gua rasa gua gagal menyumbang kepada pembangunan moral masyarakat madani.

Gua tak bagi sorang perempuan ni duduk kat LRT tadi.

Masalahnya gua tak tau dia pregnant ke simply buncit lemak. Nak ditanya pulak takut bodoh tolol terang-terang perut dia macam mengandung. MACAM. Macam mana kalau dia tak mengandung sebaliknya boroi? Gua tak sanggup kena tangan depan orang ramai dek tanya soalan macam tu.

Jadi gua buat-buat tidur. Macam Afdlin Aman Ramli dalam TVC budi bahasa tu. Gua syak dia sebenarnya melalui dilema yang sama macam gua time tu. Jadi pada gua berat mata memandang, berat lagi perut yang sarat memikul. Tolong paham sikit.

Zon terlarang antara blok A dan B

Ucop memang skeptikal sedari kecil. Hantu setan momok hatta UFO memang dia tak percaya langsung. tapi Ultraman (terutamanya Ace, sebab khunsa) dan Satria Baja Hitam dia percaya pulak wujud. Sikap tak percaya perkara-perkara aneh dan pelik ni terbawa-bawa sampai Ucop masuk ke sekolah berasrama penuh. Minggu pertama orientasi, waktu assembly* di hostel yang dianjurkan oleh senior tingkatan 4 (dan jugak segelintir tingkatan 3 yang terasa gangster)mengingatkan pelajar-pelajar tingkatan 1 agar tidak sesekali melalui kawasan lapang berumput di antara blok A dan B. Fawwaz, budak katil sebelah Ucop, memang jenis suka bertanya sekonyong-konyong tu jugak melayangkan pertanyaan ' abang, kenapa pulak kitorang tableh lalu?', yang merupakan satu taboo dalam assembly, yakni tak boleh bertanya sebelum sesi tamat. Selepas disauk barang sepenumbuk dua ke perut, barulah Fawwaz mendapat jawapan.

"Sebab kat kawasan tu ada UFO waktu malam" jawapan yang buat semua junior dalam bilik tu terkedu dan telan air liur. "Kitorang sayang korang, kitorang tanak korang kena apa-apa okay" jelas senior yang badan paling berketul tu, dengan nada abang kawasan. Semenjak arahan tu dikeluarkan, takde seorang pun budak tingkatan satu lalu kawasan berumput tu, malahan kawasan blok A dan B. Takut punya pasal. Tepat pukul 11 malam semua dah siap berkelubung dalam selimut kat katil masing-masing. Mana-mana yang nak kencing tu kena berteman, mana yang lapar nak snacking tengah malam kenalah bertahan sampai esok.

Ucop tak puas hati. Dia mana percaya UFO semua ni, dia rasa dia nak buktikan kata-kata senior tu salah. Malahan dia berazam nak buktikan senior yang bajet tough malam semalam tu sebenarnya penakut. Malam tu lepas prep Ucop usha-usha kawasan yang dikatakan selalu ada UFO tu. Takde apa-apa pun. Ucop kumpulkan keberanian sebelum melangkah ke kawasan berumput tu. Sekali. Takde apa-apa. Ucop ronda lagi.

Bunyi berdesup melepasi telinga Ucop. Babi! Serangan alien! Jerit batin Ucop. Suppp! Supp! Supp! Sial UFO serang aku ni, tukas Ucop sambil elak benda aneh yang berdesup-desup menjunam ke tanah berumput situ. Ucop dongak ke sumber serangan tu.

"Woi, kau pegi dewan makan, amik aku kuih untuk supper, aa tu piring aku.Cepat sikit!"
"Weh kau hantar pinggan aku tu pegi dining hall!'
"Woi form one! Kau ingat piring aku tu boleh pergi sendiri dining hall ke nak amik kuih?Deras!"
Shit. Patut la diorang kata jangan lalu situ. UFO konon sumpah Ucop tak berhenti-henti ke dewan makan.

*Assembly - perhimpunan haram dianjurkan oleh senior-senior dengan memanggil junior-junior berkumpul di dalam sebuah bilik. Selalu diiringi upacara menghukum junior, namun tidak semestinya diakhiri dengan pukul-memukul.

Tuesday, September 13, 2011

Limbus Careerum

Limbo rock adalah sebuah permainan yang selalu dimainkan dekat parti-parti (sekarang instead main limbo rock, anak-anak muda lebih gemar emm, main romen) manakala limbo pula adalah istilah yang merujuk kepada keadaan bila mana roh berada terawang-awang antara syurga dan neraka (istilah paling dekat, Barzakh). Istilah yang tak pernah wujud adalah Career Limbo, di mana lu tak tau hala tuju karier lu, tak tau sama ada sekarang ni lu jobless ke masih employed. Eh ada ke?Hey-low, how low can you go?

Saturday, September 10, 2011

FWD FWD FWD FWD

Demi Islam tercinta, saya forwardkan email yang mengandungi senarai makanan/produk tidak halal kepada kenalan saya walaupun saya tak pernah melakukan background check terhadap allegations dalam email tersebut. Tak mengapa, janji saya dah berbakti untuk agama tercinta saya. Apa? Awak panggil saya pelampau agama? Bedebah, darah awak halal dibunuh!

Friday, September 9, 2011

Of Dwindling Sanity and Coins

Gua ada satu bekas plastik yang gua jadikan tempat simpan syiling. Banyak sekali syiling gua rupanya sampai nak terkoyak seluar gua simpan, jadi gua amik bekas ni buat simpan syiling. Tapi sekarang, amboi syiling tu dah makin susut, hari demi hari.Pada gua syiling tu represent gua punya kewarasan, bila makin kurang kewarasan gua makin decline. Ha, go figure lah apa sebenarnya jadi.

Sunday, September 4, 2011

Bahasa Melayu A1

Bahasa Melayu: Siapa makan cili, terasa pedasnya
Bahasa Inggeris: Butthurt


Friday, September 2, 2011

Ehek

"Weh, kau rasa ejaan betul dia justeru ke jesteru ah?"

"Kau pergi google"

"Babi."


Thursday, September 1, 2011

Betul tau

"Eeeeeeeee lawanya you ngan baju raya ni.Chomel shangatttt!"

'Ihikk, maneww adeww. Titew buruk lorhhh"

"Oh fine.You ni buruk, termasuk baju you. Ihikz"

'Herhkk...'





HONESTY IS THE BEST POLICY.

Wednesday, August 31, 2011

30 saat menitis air mata

Kenapa iklan raya semua berlumba-lumba nak jadi iklan paling touching dan melankolik? Orang Melayu suka dramatik ke? Kalau perayaan lain takde pulak ye?


Monday, August 29, 2011

Sampul duit raya

"Pak Long, tahun ni Pak Long dah start bagi duit raya kan?Hehehe"

*Raba poket sendiri*

"Emm, korang bagi no akaun Maybank korang, Pak Long transfer je pakai e-banking k? Dah pegi main jauh-jauh."

Capp capp cap

"Ada masanya kau akan rasa sayang nak tinggalkan sesuatu tempat tu. Ada masanya kau tak sabar nak angkat kaki."

"Sekarang apa kau rasa?"

"Rasa...okay aku rasa nak berak."

-perbualan dengan meja kosong, NagaDDB, sehari sebelum raya.

Sunday, August 28, 2011

Amboi.

"Tak shopping baju raya kewww youuu"

"Dah."

"Tak nampak pun keluar rumah beli. Ke dah beli sebulan lepas? Takpun pakai baju tahun lepas ek ek ek?"

"Tak tak tak. I beli online je. Senang. Terus hantar depan rumah. Selesai. Tak payah nak busuk-busuk berebut kat Jalan Tar."

"Wau, baju apa you beli?"

"Baju band black metal"

Papapapaparam

Harald yang berasal dari Denmark sangat teruja bila pertama kali menjejakkan kaki di Kuala Lumpur. Telahan beliau tentang Malaysia merupakan syurga makanan telah terbukti betul (sebenarnya dia Google), apatah lagi dia tiba di sini menjelang Ramadan. Tiap-tiap hari Harald akan melawat bazar Ramadan atau dikenali dengan nama yang sedikit aneh yakni PARAM.
"Sounds like my Indian lecturer's name back in uni" cetus Harald bila ditanya pasal tu.

Tapi satu je dia tak suka bila Ramadan. Bila malam KL jadi macam medan perang. Boom sana boom sini macam kena air raid. Dia teringat macam London air raid, padahal dia baca kat Wikipedia. Ada sekali kawan ofis dia datang melawat waktu malam, terjumpa Harald menyorok dalam bath tub. Bila ditanya, "They're bombing the city every night during Ramadan? This is sick,man!". Harald dari Denmark, dan ini kali pertama dia menjejakkan kaki di KL di bulan Ramadan.

Thursday, August 18, 2011

F yea

Dapat pulang awal ke rumah merupakan antara nikmat dunia terbaik. Period.

Too lazy to write anything at the moment.

Sunday, August 14, 2011

Penulisan automatik

I feel guilty for abandoning Dissecting the Euphony. It's been a while since I last posted my article there and I don't feel like writing, at least for the moment. Dah burnout kot. The fact that I have to juggle three jobs (well, two to be exact) at the same time is really driving me insane. I'll be back for DtE. Definitely. But until then, I really need to chill the fuck out.

Sunday, July 31, 2011

We all want to have a good life, who doesn't want to?

Kalau tuhan tu benar-benar wujud, aku cuma mintak sekali je dia tunjuk kekuasaanNya supaya aku yakin yang dia tu maha adil dan tau dia mendengar permintaan hambaNya.


Ramadhan kali ni, tak ada makna pun. barangkali Raya pun sama.

There are certain facts that I can't face at the moment, I feel life is very unfair. That said, I wish death would come greet me sooner. At least, I can put this torment to end.

I wish I have somebody to talk to, unfortunately I don't have one. You call your life pathetic? Well, you haven't see mine.

I curse you, in fact, I curse everything.

Sunday, July 24, 2011

Awas tapir melintas

Once, a young woman blurted out a sentence that I take it very personal to my heart.

"Kau takde kereta kau jangan cakap banyak"

Well, apparently not owning a transportation (in my case, a car) will make you look less cool and people will look you down. And then I began to fantasize this:

One day, when I have my own car (I will name it Vaskania), preferably a black Peugeot 308, the first thing I will do is to find that woman, knock her over from the sidewalk and then proceed to run her over.Twice. Or more. Or until she becomes a bloody mess. And then I will step out from the car and say "You mad?".

A violent and morbid fantasy indeed.

Saturday, July 23, 2011

This time, it's serious. It's been too long.


I thank god and individuals who have been very helpful in helping me to get back on track. Time to run and start conquering the world again. One small step at a time, I told myself.

Thursday, July 21, 2011

Distractions from the truth we dare not to face

I have learnt that life itself comprises of yin and yang. Balance. Bad and good. When a good news comes in, you better be ready because a bad news will follow soon after. Vice versa. I guess that is why there's an old saying you better not be overjoyed because you might be crying blood later.I've been living a..how should I put this, a life that I'd never imagined I will ever go through. I came to a point that I say to myself, "Fuck everything, bro. Just go on. If you feel like not doing it, ditch it". I pictured myself plagued by depression for the next few weeks, locking myself in my room, staring into emptiness and waiting for something REAL bad to happen. I even imagined myself died in sleep. And then it came.

With strings of unlucky happenings took place previously, came a news that worth for what I've been waiting for so long. And then, another bad news looming at the horizon.You can't leave me for long, do ya? Then I feel like having someone that I could share with. Someone worth to listen to my stories. Another problem. I don't have one. I never had one. Not that I never tried. I can go and cry to a total stranger but a question will remain. Will it worth it? I decided to keep it to myself and I wonder. Am I worth to anybody? Or have I been repulsive and insensitive to everybody?

"Hello, may I speak to *bleep*?"
"Speaking"
"I have something to tell you. Where are you now?"
"Outside.Taking a stroll.What, it's about your *bleep*, is it not?"
"Well..uh yeah.Look, can we talk later when you are home?"
"What's the problem. Tell me now lah."
"No uhh, it's not appropriate to talk when you are doing something else. Can we talk once you are home?"
"I'll be home late.."
"No no problem, I'm not working tomorrow.."
"But I'm working. I'll be tired when I reach home"
"Umm okay. I talk to you soon, I guess"
"Yeah"

I felt like going for a shower once I hang the phone. I felt like crying under the cold trickling shower. So I can pretend  I never cry because my tears flow together with the cold water running down my face. I feel empty.

Empty. I feel very lonely. I feel like I'm going back to October 2008. Those agonizing moments ran back into my mind. And here, I am contemplating whether I can make it through once again and live to remember it.


And this, will always playing in my mind whenever I feel down.

Sunday, July 10, 2011

You disgusting pile of shi....

God damn it, bila lu tetiba je galak dengar lagu jiwang macam Anuar Zain ke George Michael, pastu mula nak jaga appearance, baju nak iron selalu, mula pakai balik perfume, rambut mula mau jaga, janggut sudah tamau simpan, kuku selalu pendek, lepas makan sibuk nak floss gigi, selalu tengok cermin pastu sibuk nak kuruskan badan, selalu lawat blog jiwang kongkang eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii apa semua tu? Dah tu sebelum tido tangan letak atas dahi, sengih sorang-sorang what the fuck bro? What the fuck eeeeeeeeee. Dah mula nak rasa connection dengan other human being? All ties must be severed! babasgatwvawasoasaladp! Ok nak dengar Arrora Salwa dulu.

Tuesday, July 5, 2011

We are autonomous robotic organism.

Transformers live action film trilogy is finally completed. Personally I think it's far from complete. You say Megatron is the main bad ass villain? No you are freaking wrong. It's Unicron! Yes, only if they feature Unicron, Transformers saga is completed! So uh anyway, I've been listening to Transformers:Prime soundtrack. TF:P is the latest TF cartoon series. TF:P is by far the most interesting series of all (Beast Wars and G1 are my personal favourite as well). Peter Cullen is voicing Prime again! Fuck yeah.


This soundtrack should be in the live action film. Brian Tyler is on par with Steve Jablonsky!

Thursday, June 30, 2011

Who the fuck are you? Cornelius, Rupert, Bob?

I don't really know myself, as long as I can remember. I was born with a name, but I always believe I had another name, a REAL name. I believe I'm a spirit trapped in someone's body, for the last 20++ years. Could I have been a lost spirit that was banished to live in an unwilling host? Or am I a spirit that is made up from three different individuals, each possesses its own characteristics? I don't really know. I am not even sure if this is really me writing this. This could be an automatic writing, who knows. Who cares. Whenever I spend time thinking, I always feel like I am having a conversation with 2 separate individuals, when the reality is I communicate with myself, only me and nobody else. Like just now, when I was driving Laici's car, I was all alone I started talking to myself, complete with 2 different voices and attitude. I cannot really explain that, it's just making me feel scared of myself. Did I really asleep? Or did I wake up as another person? I have three alter egos that I am aware of, but there could be more.

He who shall not be named

The one who is writing this. My name, well you don't have to know my name. I don't play any significant role in your life, so my name does not matter to you. He who shall not be named is the main entity. The one who run all the main functions. Basically, me in my real state of consciousness. The plain Joe you meet in the streets, the writer that you despise so much, the quite depressive man who suffers from chronic self esteem problem. Yeap that's me. He who shall not be named despises reality and everybody in general. He rejects all type of kindness... why the fuck am I writing in 3rd person view? Okay, I reject all types of kindness and love. I believe every man is for himself therefore kindness should not come in between. Love, ahh love. Love makes you all weak and pathetic. Therefore I abstain myself from almost all form of love. I still love my family though. I've met some of amazing females but none of them I really want to establish a relationship with. It's simple. I don't trust people and I worth for nobody. Yes I worth for nobody. If you know me in real life, you'd agree with me of how a sore loser I am. Nuff said.

Boboy

Boboy manifested whenever I'm under pressure whether it's a negative or positive pressure. Boboy possesses childlike manners, referring himself in third person and deviated far from my normal self. Recently some of my friends beginning to cal me Boboy, to which I feel uncomfortable. Boboy also have the tendency to express his longing to be at home with his mother and family.

A is for Anomaly

A is by far, the longest alter ego I have since my break up with the Chinese girl. A is for Anomaly is bitter and emotionally disturbed individual. Most of the time A pretend to be an insensitive jerk and critical towards everybody around him. A can't take rejection and as a result he became prejudice and hold the view that the world is against him. As such A will surface whenever I am deeply stressed and serve as a function for me to start exploring other options in life. A is  a metalhead in particular and loves music in general. That is how Dissecting the Euphony is born, where A believe he can channel all his frustrations into writing.


3 in 1. What about you?


Tuesday, June 28, 2011

And that is why I feel like running away and assume new identity.

Advertising has these people chasing cars and clothes they don't need.Generations have been working in jobs they hate, just so they can buy what they don't really need - Tyler Durden

Genius Mr Tyler. If only Ampang has its own Fight Club,I'd definitely attend one. Punching strangers and showing up to work tomorrow with bruised face and broken teeth.

Monday, June 6, 2011

Uh-huh

Bila di siang hari kau jadi penulis, takkan di waktu lapang pun nak menulis? Gila ke apa? Sebab tu gua dah jarang menulis. Ok tengs.

Sunday, May 15, 2011

Skittish, tapi tu la hakikatnya.

SAPA NAK CERITA DENGAN GUA LAGI PASAL GIRLS' GENERATION? SAPA LAGI NAK SPAM GUA DENGAN VIDEO-VIDEO SOOYOUNG?SAPA LAGI NAK SHARE LINK ALL K-POP NEWS? GILA BABI RASA LOST WEH. KENAPEWWWWWWWWW~ HUHUK.

ON A SIDE NOTE,





Yayyy dah sampai! Tapi yang ni.....

  
Takde kaitan kot.Hukhuk.

Sunday, May 1, 2011

Fenomena Rock 1 2011

Saja gatal nak post. Set Raptor masa Fenomena Rock itu hari. Malas nak cerita sangat, tapi overall oklah. Tapi band-band lama yang main memang kick ass...kecuali Desire yang below expectation. Pastu gua nak buat pengakuan ni, masa gig tu jugak baru gua nak appreciate band-band lama hahahahahaha!


 



Wednesday, April 27, 2011

Of repulsive and being repulsed

I always believe in give and take. I believe everything must have yin and yang. Which is why whenever I do something I always expect something in return. Fuck sincerity, since when we humans are being sincere? So whenever I lower my ego, please give some respect. It's not everyday I do that. I assumed you (whoever you might be).. it's either you are too stupid to realize or you are just fooling around. You are just too complex to understand. Don't make me lose my interest, do not.

















Okay, perhaps I was too harsh. I'm sorry. But I don't wish to say this to you, because you might don't understand it, so I rather write it down here.

This is A signing off.

Sunday, March 27, 2011

Blog ni memang untuk show off pasal harta dan segala.Bitch.

Rilek la derrr. Ramai je bitches buat blog diorang untuk tayang menda-menda diorang tu beli (atau kikis,samada duit family atau boyfie +____+), gua ingat gua pun nak buat ah kahkah!


Darkthrone Watch

[sebenarnya gua dah 4 tahun takde jam tangan jadi sesuai sangat la beli seutas jam tangan yang baru.]


Eluveitie Evocation 1 tee


Borknagar Universal tee

I memang kaya dan mampu, dan I pasti you pun tak mampu memilik harta meredak seumpama ini *tangan di dada, mata pandang ke atas*. Tihtihtih.

post-script: sebenarnya duk tunggu je barang-barang ni sampai,sebab semalam gua dah bayar deposit dah.Eeee syioknyewwww~ Bitch gila post menda-menda camni.

Sunday, March 6, 2011

Abang A's shopping list, yes I'm a lazy fuck.

This is probably not the appropriate place to list down my shopping list but what the fuck I'm too lazy to jot them down. I really need to plan my budget since you-know-what-happened-last-2-weeks.


-I'm in a dire need to get a new computer. Netbook should be okay and within my budget (since I no longer do designing shits etc), as long I can do some writing, watching movies, surfing the net and load all the music I want, itu dah cukup. RM 1500 is the max I can spend.

-Since Fahim moved out of the apartment, I am left without washing machine. It's pretty much uncomfortable to drag my dirty laundry to momma's home every week. Long story short, a decent washing machine would solve the problem. I honestly don't know what's the standard price for a normal automatic washing machine, but then that's the purpose of doing some research (electrical appliances store visits, price comparison). RM 600 cukup ke?

- And for the same reason above, no TV as well. Heaven knows how devastated I was when I learned I cannot play my Playstation (it's mine and Fahim, but I'm paying his half soon yadayada so jadi gua punya ah). Well I'm not into those HD flat screen mothercrapping TV, a second hand CRT tube TV pun ok gak. As long I can watch TV and play games. RM 200 max.


- I'm a terrible drummmer and I'm always the liability to my band. Good thing they are kind enough to tolerate me. I've been eyeing on the practice pad for quite some time. Not that pricey, for snare pad it costs RM 50. Unless I feel like splurging on the bass drum pad as well, its gonna cost around RM 200. Naww I think I just stick to the snare pad.RM 50 max.


-A sofa! Yes, a perfect gaming experience should not be without a comfy nice sofa! Not a sofa set though, just a single sofa for myself to slouch in front of the TV.I don't know the price I'm going to check it out soon. RM 200 max kira ok ke?

- A CD rack

-New glasses/contact lens

-3 CDs 
-Some band merchandise [shirt,sweater etc]

-Ohh ohh Internet :D

I think that should be enough for now.

It's like Siti Nurhaliza on K (pun intended).

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble baru je rilis album terbaru diorang (yang dibiayai oleh fan mereka sendiri) yang bertajuk From The Stairwell. Sebenarnya gua bukan fan sangat dengan TKDE sebab gua lebih fancy dengan alter ego mereka iaitu The Mount Fuji Doomjazz Corporation yang nyata lebih bad ass dengan sound drone dan noise. Tapi macam ada sikit tangkap pulak dengan hasil terbaru ni. Lebih dreamy, dan membuai-buai perasaaan. Petikan daripada tkde.net



"THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE are a project which has always been tied to films. Films are luxurious because they dispose of all these boring, unimportant, and trivial parts of our lives. This allows them to fully control our sensations, to put us in a very specific mood. Joy and sadness are occasionally OK, endless joy or endless sadness are clinical. But there is one sensation which can be persistent and unconditionally bearable at the same time. In the absence of a better alternative, let's call it "the mood". The mood is what TKDE are aiming at. The mood.

The mood is infinite and illimitable, but not uniform and unique. On "From The Stairwell", TKDE deliver eight new incarnations of the mood. Stairwells have always been intriguing. They appear to unavoidably lead you to your destination, but they only disclose the path bit by bit. What lies far ahead of you and far beyond you is hidden in the shadows. The stairwell could just as well be infinite. You climb up this murky stairwell, passing by many doors. Every door contains a variation of the mood, a short film, a song. You open the first one, "All Is One". The evaporating mist discloses a large and empty room with a barstool in the middle. On the barstool, a chanteuse from the roaring twenties. Her voice starts to trigger vibrations of the ground, the walls start spiralling around her, but she remains untouched in the eye of the storm. Second room, "Giallo". Sly guy, telling smile, nice suit. Walking down the streets in the dusk. The ambience starts to get out of phase, the guy stumbles in horror while blending with the surrounding to a brown soup. Fourth room. "Cocaine". Naked people with pig heads crawl on the floor, on the walls, on the ceiling. They try to hopelessly suck up the white dust which covers every single piece of this room and is constantly spit out by tubes coming out of the walls. Dissonant sounds accompany the work of this desperate hive. As the people manage to counteract the tubes, fragile melodies start to overpower the dissonances. Sixth room, "Cotard Delusion". Baby morphing into a black fluid morphing into an old man which turns his eyes inwards and finds his inside to be completely empty. The journey up the stairwell, down the stairwell, continues. The pictures fill your head and make you forget where you wanted to go in the first place.

"From The Stairwell" is a surprise and a logical step at the same time. It is a surprise because the songs are far less beat-driven in comparison to TKDE's earlier works, and even contain a few hopeful tints here and there. It is a logical step because in the end each song turns to have a very diverse dramaturgic flow. This could raise the conjecture that TKDE, initially started out to make music for existing and non-existing films, wanted to incorporate the audiovisual impression completely into songs, making the films superfluous. At times, "From The Stairwell" makes you think of 60's soundtracks, but the organic feeling of those is always interwoven with mechanical elements. Altogether, every single of the numerous details present in TKDE's new songs feels to be at the right place and you can either just dive into the mood or pick one of the many aspects and enjoy it on its own - be it Gideon Kiers' beats & fx, Jason Kˆhnen's bass & piano, Hilary Jeffery's trombone, Charlotte Cegarra's voice & piano, Eelco Bosman's guitar, Nina Hitz' cello, Sarah Anderson's violin, or - appearing as guest musicians - EirÌkur ”li ”lafsson's trumpet and Coen Kaldeway's saxophone & bass clarinet."

Susah pulak gua nak nyatakan dalam bentuk ayat, yang penting album ni bertumpu kepada mood. Kadang-kadang dengar rasa macam berada dalam suasana antara sedar dan tidur, macam stoned pun ada, atau boleh kata ia very sublime.Uplifting. Whatever. Pilihan gua adalah White Eyes dan Celladoor.



Now please excuse me while I lock myself in the room. I need to do some soul searching.

Sunday, February 27, 2011

White power


Damn I look good in white. Uh-huh.

Gua lupa nak cakap, sejak minggu lepas gua secara rasmi dah bergelar pelajar semula. Part time. Oh tak tak bukan Masters, sekadar kelas untuk memantapkan kemahiran menulis (sebab boss wa cakap gua incompetent tsk). A blessing in disguise indeed, kelas tu memang best dan nampak macam ada peluang untuk melebarkan network ke dalam industri periklanan. Mungkin ya, mungkin la kot.
The company scored a big time punya profit last year, sampaikan telah memecah rekod terbaik, all time!Jadinya, Jumaat lepas, semua telah menuai hasil kerja keras untuk sepanjang tahun lepas. It's almost imposible to not see a single person yang tak tersenyum sepanjang hari tu. Dah dapat bonus sengih ah. BIG FAT BONUS. Lucky bastards. But they deserved it. Jadi lepas kerja Jumaat tu gua dan geng biasa tuju ke German Deli dan celeburittttttttttttt!1 liter beer dan XXL beef burger fuck yeah!


Wednesday, February 16, 2011

Lambang kasih seorang Abah. Gua nak jadi cam dia lah.


HAHAHAHAHAHAHAHHAHA! Abah dengan mak gua barangkali parents yang paling cool di seluruh dunia. Selain daripada memberi makan pakai dan pendidikan yang cukup, mereka juga kadang-kadang membelikan gua stuff seperti...di atas. Iya, Dimmu Borgir - Abrahadabra jewelcase. HAHAHAAHAHAH! Terima kasih abah! Ke mana tidak tumpahnya kuah kalau tak ke atas nasik. Abah, you rules!

Sunday, February 13, 2011

Fear the Bogeyman!

 *Gua terlewat nak post ni tapi apa ada hal kan, patutnya minggu lepas tapi ah whatever. As Sahar rules!

TERBAIK! GILA AH SEMALAM SET AS SAHAR YANG PALING TIGHT SEMENJAK LAUNCHING TIR PADA 2008!

Playlist:

-Depressive Monsoon
-Dari Jaan
-My Hymns in the East
-Fear the Bogeyman
-Tinggam
-Senandung Suralaya (excerpt)
-Possi Lana dari Celebes
-Meditasi Embun Pagi

Rasa macam ada missing kot tapi yang penting gua sangat enjoy dengan persembahan Samartary dan As Sahar semalam! The best!


*Foto diambil dari FB Wan Barchiel.

Saturday, February 12, 2011

Encountering Madness: 21

All my life, I'm a refugee. I find myself always running away from the reality. But for how long, I cannot confirm. There will come the day where I have to face my demon and call it a quit. But until then, I'm on the run.

Thursday, January 27, 2011

Nak buat macam mana kan?

"Tu la kau, selalu mintak kerja tempat jauh-jauh. Bangsar la, Damansara la. Kan jauh dari rumah tu"

"......"

Thursday, January 20, 2011

Sekerat jalan

CD Prognosis: Death dah sampai kat tangan gua few days ago. The vocalist personally deliver the CD kat gua di Bangsar, Lepas dah putar berkali-kali, gua boleh masuk pulak dengar Southern Metal (Metalcore mungkin) bawaan diorang. Pandangan gua? Koboi! Rasanya ni first product Southern Metal Malaysia yang seumpamanya gua dengar. Review di DtE akan menyusul, dan mungkin interview sekali. Gua sebenarnya belum bayar CD tu hahaha sebab CIMB cash deposit kat LRT Bangsar rosak pulak. Esok tengok ah camne.

Pundek. Malas lak nak tulis.

Saturday, January 8, 2011

2010: A Summary

Gua sebenarnya tak sempat nak tulis menda-menda 2010, tapi hari ni gua rasa gatal tangan nak tulis, kenapa tidak kan?

2010: Summary

-Bermula dengan memulakan karier baru yakni Copywriter. Malangnya lepas setahun karier masih belum lift off.
-Pertama kali dalam hidup, gua mengalami um..pengsan. Di tempat kerja, baik punya hentak dinding. Merasa gua kena tolak ke klinik pakai wheelchair. Rupanya paras gula rendah. Cam tak caya pulak. Pagi tu gua selamba je makan nasik goreng dengan teh o ais. Tak cukup gula mendanya. Doktor classify ni isolated case.The incident costed me almost RM600 (medical expenses) + RM 200 (glasses gua pecah aa). Gua syak ni adalah permulaan kepada insiden laik jugak iaitu vertigo.
-Pertama kali gua buat kerja gila dengan melancong ke sana sini secara berterusan, back to back. Setiap hujung minggu tiada di KL dan menghilang ke tempat lain. Redang-Thailand-Perhentian. Sudahnya gua jadi sedikit rentung. Takpe,puas hati dapat berjalan-jalan. Kat Redang dapat tengok hidupan laut (gua tak penah snorkeling seumur hidup gua,dan gua takut air hahahaha!), kat Thailand gua puas melalak lagu Metallica kat Hard Rock Pattaya dan melawat club err..well you don't want to know., kat Perhentian gua cari ketenangan dengan duduk ngadap laut and do nothing.
-Balik dari pecutian semua tu gua mula menghidap Vertigo yang berterusan sampai sekarang. Sekarang dah kurang sedikit, berkat semangat melawan yang masih bersisa.
-Setelah berhempas pulas (dicampur rasa malas), gua berjaya jugak dapatkan lesen, dengan menggunakan duit gua kumpul sendiri. Maaf, kereta tak disertakan sekali. Makanya gua kena kumpul lagi duit lah.[Peringatan untuk berusaha keras la ni sebenarnya]
-Dapat perform setelah bertahun-tahun tak perform. Kat One Cafe dengan band-band bermacam jenis macam Subculture, Qharinth, Tools and Trades etc.
-Belajar macam mana nak membeli stuff secara online. Hasilnya gua berjaya bid limited edition Eluvetie Evocation 1 dan juga purchase hoodie Eluveitie: Slania
-Berjaya mendapat CD straight dari Norway, iaitu Burzum dan Borknagar!
-Berpindah ke rumah sendiri setelah sekian lama mengidam tempat sendiri.

Honestly, semenjak bekerja ni gua takde la write down goals just like I used to. Agaknya tu 2010 agak terbarai dan takde hala tuju. Ah menda dah lepas.


Related Posts with Thumbnails