A: An Autopsy

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
Adman by day, music writer by night. Closet metalhead on weekends. You may find me weird, but that's just probably you.

I quit smoking and proud of it

Saturday, December 13, 2008

Jemur kain sambil berkemban..err, menyanyi sebenarnya~lol.

"Hello,kau kat mana?" telefon si Azim lepas Magrib semalam.

"Kat rumah. Uh kat Keramat" aku jawab acuh tak acuh.

"Aku kat KL ni. Aku singgah Keramat sat, jom lepak. Dah lama tak jumpa ni."

"Aite aite. Sampai karang text aku lah"

Azim, dah lama aku tak lepak dengan dia. Dia pun sekarang duk kencang buat part time dekat Malay Mail. Damn, bukan nak ajak aku sekali! Dengar cerita ribut gak ah bayaran dia. Cis, ingat aku tak reti buat layout ke? Takat pakai In Design CS3 tu aku tau le. Menyumpah-nyumpah lak bila aku dengar cerita dia. Hoho. Dulu aku serumah dengan Azim waktu habiskan diploma Mass Communication. Sampai habis belajar aku serumah dengan dia. Masuk degree buat hal masing-masing. Ye ah, dah ada jalan sendiri. Aku major ke advertising, dia pulak ke publishing. We are not that close,tapi at certain times boleh jadi rapat and buka cerita.
.
.
.
"Kenapa kau break up dengan dia?!" tanya Azim bila kami dah settle down kat satu gerai tu.

Entah le, takdir kot. Aku memang dah tak tau nak komen apa.

"Eh kau masa diploma dulu mana ada camni. Dengan perempuan pun kau tak rapat. Orang pun kau tak campur. Tau tau aje jadi camni?"

"I guess people do change over time, bro"

"Tapi apasal dengan Amoi?"

"Shit,son. Mana la aku tau? Dah aku suka kat dia."

"Tapi apasal kau break up dengan dia?"

"Uh, biar ajelah aku dengan dia yang tahu sebabnya."

"Kau ni gila lah. Tapi apasal dengan Amoi? Tak sangka sial"

"Adoi."

Lagi lah aku hiba bila Azim duk bombard dengan soalan pesal break up tuh. Tak pasal-pasal aku tukar cerita ke dia pulak.

"Ha ko pecite? Kau siot aje kan? Duk rahsia-rahsia. Tau tau tetiba dengan model. Shit,son!Model!" Aku pernah tengok gambar model tu, cantik lah. Tapi si mamat ni kerek,mana mau cite lebih-lebih. Lol.

"Mana ada dah dengan dia. Break up sudeh." Aii selesai dah? Apa cerita?

"Lol. Abeh skang kau camne? Single tapi duk menyundal lah eh?" Meletus gelak cam celaka.

"Aku duk kenal-kenal dengan sorang ni. Tua few years dari kita."

"Lol!Tukar selera pulak. Kau ni kencang lah haha!"

"Aku biasa ah beb. Perempuan kejar aku okay" Aura angkuh mula terasa.

"Fuck you! Hahaha!" I know it was a joke.

Tapi Azim tak habis-habis tanya pasal aku break up tu. Adoi, cemana nak menjawab. Dah la petang tu aku mimpi bertemu si Amoi. Sedih sial. Aku duduk dengan dia and talking happily. Dia nampak cantik gila dalam mimpi tu. And aku teringat ayat terakhir dalam mimpi tu sebelum aku terjaga:

"Thank god, you berjaya hadapi ujian ni. I'm sorry for what I've done."

Dan aku tanya soalan ni:

"You terima I balik ke?"

*poof!*

Terjaga. Mimpi rupanya. But it was real. Way too real. Too fucking real.

Pagi ni mood aku serabut. Tapi aku buat-buat rajin pergi jemur kain lah hape segala house chores (bayangkan aku macam housewife la gitu). Bengong lah, ada ke tengah jemur kain aku pi bantai nyanyi Gita Gutawa (ala yang lagu Sempurna tuh). Nyanyi kuat-kuat lak tuh.

Kesimpulannya, jiwa aku serabut lah. Tata.

p/s: Amoi, aku sayangkan kamu! Woi dengarlah! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaarghh!

2 comments:

artsoul said...

dahh...frust ka? its time to let it go..

salam kenal..

The A said...

haha.salam kenal.

frust le,mana taknya.haha.

Related Posts with Thumbnails