A: An Autopsy

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
Adman by day, music writer by night. Closet metalhead on weekends. You may find me weird, but that's just probably you.

I quit smoking and proud of it

Friday, November 28, 2008

Eh, tapi kan...

Semalam, aku dapat sms dari mak aku:

"Mak nak pergi Carrefour ni,ada nak pesan apa-apa tak?"

Eh, aku bukan ada kat rumah pun,aku kat rumah sewa ni.Anyway aku reply jugak ah.

"Arr bawak balik amoi sorang.Haha, takde menda nak pesan la mak. Belikan topup. Duit dah takde langsung ni"

Malam tu, bila aku balik kerja, aku pergi lah online dan check email aku. Then mak aku hantar sehelai (email kira sehelai ke?) mail kat aku. Kau tahu apa dia hantar? Lirik lagu Ah Moi Chantek,haha. Lagu Hujan tu aku rasa. Lucu la mak aku nih. Dia tau betapa aku sayang dekat si Amoi tu. Sayang sekali, tak sempat dia nak jumpa si Amoi. Aih.

Hujan lebat kat luar. Si Kamil ajak lepak. Err, jadinya? Haha.

Semalam, si betina sial tu call lagi. Aku memang panas hati lah. Tak reti ke aku cakap toksah kacau lagi? Memang aku maki sepuas-puasnya semalam.

"Kau tak reti ke aku cakap tak usah call lagi?"
"Tak"
"Kau memang bodoh!"
"Err..."
"Kau call kan? Kau nak cakap apa? Cakap sekarang."
"...."
"Ei pukimak, cakap lah sial.Kau nak apa dari aku?"
"Kenapa?Tak boleh ke?"
"Siapa ajar kau jawab soalan dengan soalan,bodoh?! Kau kan cikgu, ada tak bila kau tanya soalan kat anak murid kau, diorang jawab dengan soalan?Ada tak?!"

Memang aku naik darah semalam. Aku baru nak duduk minum dia sibuk nak call la sms la.Eh bangang betul. Aku ingat lepas aku dah basuh dia bagai nak rak, dia tak kacau dah. Tak reti bahasa rupanya dia ni. Tak sampai berapa minit pastu dia sms minta maaf la, pastu misscall la. Hari ni pun sama, sms la misscall la. Eiiiiii apa la bodoh sangat kau ni wei? Go get a life lah wei. Bila aku cakap "fuck off and get a life" maksudnya berambus la. Tak payah terkial-kial. Tapi dia memang kental lah, tah celah mana dia duk korek dapat nombor aku. Padahal aku dah dekat 3 tahun tukar nombor weh. Ni kot dia call lagi aku pass kat kawan aku je ah. Dia nak phone sex ke nak maki ke pelancau aku tak peduli. Bphrrr Gruhh~

Dah aku nak lepak pi minum.

8 comments:

Anonymous said...

knp tak nak beri dia dan diri sendiri satu peluang?
time passed by and people change,everything changes.
and as a lady,a teacher; dia pun ade maruah.tak baik kau marah dia mcm tu.
and u urself pun ade maruah,jage mulut tu.sabar kena ade.
cakap elok2 kat dia,masing2 pun dah besar and reti pikir,no need for such aggression.
try harder to make her understand that u want to befriends first.
berkawan dulu,if u guys can clique,insya Allah tak lame lagi boleh bawak balik jumpe mak dah.

The A said...

hi anon.still refuse to reveal yourself eh?

let me get this straight.

she's fucking engaged and she should know her limits.and what the fuck with the 'bawak balik jumpa mak' thing?fuck it.

dah la lagi tua dari aku, tapi tah hape2 perangai.what happened before this dah cukup buat aku freaked out,dia nak lagi cari pasal?better be safe than sorry.and this is what i did, for the best of us two.

oh yeahhhhhhhhhhhhh!that feels great,doesnt it?

Anonymous said...

hey,i come in peace.
tak usah kasar2.
tu la kau,tau nak marah je.
sabar A, sabar.

org buat buruk kat kita,tak semestinye dibalas dgn keburukan jua.
ape beza kita dgn dia,still the same monsters,aren't we?
tu semua tak perlu,ask urself,isnt it true?
jgn freak out,it's just a test.
assure urself it's just a test,balas balik dgn segala kebaikan yg patut and kau mampu.
sedarkan dia dgn cara yg baik dan sesuai dari segi pertuturan dan kelakuan.
if u are able to do that,insya Allah,u urself akan sedar that u'r already a better man.

that feels great?sighs.
sesungguhnye,boleh jadi kamu benci kpd sesuatu padahal ia baik bagi kamu,dan boleh jadi kamu suka kpd sesuatu padahal ia buruk bagi kamu.
and God knows them all,sedangkan kau tidak mengetahuinye.
[al-Baqarah 2:216] --> for ur reference.

i lack of knowledge since i myself went astray lately,hence this might be all i could share.
anyways,i might have missed reading some of ur replies to my comments cuz i wouldnt know which,but thanks.
so hope u'r on ur way leading to a great life.
all the best.

The A said...

There you go. Why don't you come and tell me who you are. I know, and I can guess who you are.

everything seems so familiar.do tell me who you are.

alright, obviously you don't know what happened.I tried to be reasonable; which means aku cakap elok-elok. Sebab sebagai tunangan orang, dia harus tau batas dia. Kau tahu bezanya kan bila status dah bertukar jadi tunang orang kan?Lagi-lagi bila tunang dia tu macam psiko dan kepala tak betul. Eh gua tak nak campur la. Gua ada maruah, gua tak nak orang cop gua lelaki jalang ke apa murahan whatever they call it. Gua sedar semua tu. Gua try distance diri gua dari dia, elok-elok gua buat. Tapi bila dah semua tak jalan gua nak buat apa lagi? Gua tak nak jadi penyebab orang putus tunang (everytime gaduh,nama gua naik,apa kes?).Gua buat apa yang sepatutnya.Gua tukar nombor, gua buang dia dari hidup gua, gua bakar semua surat dia kasi. Cerita panjang bai. Satu lagi dia tipu gua. mana gua boleh terima, dah la tipu menda besar, bukan kecik anak punya masalah. Gua tanya lu ah, kalau lu keluar dating dengan jantan, turned out jantan tu laki orang dan dia tipu tak cakap dia dah jadi suami orang, lu tak freaked out ke? Mesti lu nak jauhkan diri sebelum apa-apa buruk yang berlaku kan?Mesti lu buat whatever it takes kan? Ini sepatutnya personal lu tau? Dulu benda ni gua nak cerita dengan lu (assuming gua tau sapa lu,sekalipun lu pakai anonymous tapi guat tau lu siapa) menda ni tapi gua tak berkesempatan.

Oh well. Gua tak pernah menyesal dengan apa gua buat kat perempuan tu, sebab lambat laun dia akan sedar apa dia buat adalah salah. Dan gua tamau campur masalah dia. I've done my part.

m.o.m.o.l.o said...

ala. bukan susah pon nak tau sapa anonymous. kau bole check kan?

haih. ape la kau ni. Perempuan kan
mmg suka nak menang. Walau seteruk mana pun yg dia buat kat lelaki tapi last2 dia kate dia ada reason dia sendiri. Bla...bla..bla.

Tapi if lelaki yg buat dia macam2,
mula lah kate lelaki ni semua sama la.
tak memahami la.. buaya la... ape lancau la...

Senang cite mcm ni. Ape kate bila dia call je lagi, kau cakap la.
' Kau dah ludah kau jilat balik ke? dulu kemain kau kenekan aku, mainkan aku. dump aku, tinggalkan aku sebab jantan lain, tapi sekarang ni kau nak berkawan baik pulak. kau ingat aku ni manusia takde perasaan ke? bole delete history, copy and paste kenangan lama? Ke kau sememangnya manusia takda otak? If kau manusia yang pk kau ni angel, and manusia yang kau pk kau ni SEGALANYA BETOL, ape kate kau pergi berkawan dengan orang gila. Sebab orang gila je yang takde otak. Dah, if kau rasa kau nak kawan dengan aku sebab dah takde jantan lain yg nak layan kau dah, baik kau dengar sini baik2, AKU PUN DI KALANGAN JANTAN-JANTAN YANG DAH TAK NAK LAYAN KAU"

Kan senang. If dia stil konon2 nak baik dengan kau lagi, ape kate
kau buat sembahyang hajat.
Mintak tuhan bersihkan otak dia supaya dia bole pk balik.

P/S; ayat aku mmang pedas. Suka hati korangla nak terasa.

Ha lagi satu. Sembahyang hajat tu,
kau ajak la si anonymous. Aku rasa
dia pon berminat. Tu dah siap bagi
Surah Al baqarah utk reference kau tu. Bukan calang-calang orang. hehe.

Comfirm aku kene basuh dengan Si Anonymous. Mane la tau aku salah faham ke ape ke. aku tak pandai bahasa inggeris.

Lalala.

The end.

P/S lagi sekali: A, jom ah lepak.
Aku bosan dowh!

The A said...

memang aku bole check pun.ala aku tau la sape hmmfff!


eleh duk cakap pasal perempuan,ko tu tak cam perempuan lak kannnnnnnn hahaha.best dow gaduh mulut ngan ko eza,hahahahaha!

maleh ah nak call, buat habis kredit aje.baik aku call company mana-mana nak amik aku kerja.dapat kerja,dapat duit,dapat duit jadi kaya,jadi kaya..errr pastu apa ah.

alah kau,biasa ah orang guna nama agama ni bersepah,baik muslim ke kafir laknat ke apa ke.

baik aku semayang hajat aku jadi kurus ke, dapat kerja best ke, dapat apa2 ah hahaha.nak berubah jadi orang baik ke apa, bukan masalah aku. tu suma sendiri-sendiri punya usaha ah. kalau aku rasa nak tolong, aku tolong ah. aku ikhlas ke tak tu antara aku ngan tuhan lah, ya dok?

ooo cik eza, rilek lu aku busy agi ahhh, nanti tak busy kita lepak pj lagi,ok ok?

m.o.m.o.l.o said...

eleh kau. benci weh.
okay, comment disini udah umpama YM.
baiklah, aku sign out. hahaha

The A said...

ye la tu huhahahaha~

aku tak tahan ayat ni ha:

"berkawan dulu,if u guys can clique,insya Allah tak lame lagi boleh bawak balik jumpe mak dah."

fuck my ass la weihhhhhhhhh hahahaha!uber crap tuih!

Related Posts with Thumbnails